PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Access point?Τι εξοπλισμο χρειαζομαι για να εχω σημα μακρια? Προτασεις...



brwmogazos
06-10-2009, 21:55
Παιδες τα φωτα σας...
Βασικα δεν ξερω τι συσκευη χρειαζομαι για αυτο που θελω να κανω μιας και δεν εχω ασχοληθει με wireless.
Στο ψητο...
Στην δουλεια εχουμε ασυρματο δυκτιο. Στα κεντρικα γραφεια....
Ειναι εργοταξιο και πλεον επειδη δουλευω στο control room τραβηχτηκαμε κατα εκει...ενας χωρος οπου ΔΕΝ πιανει το ασυρματο δυκτιο.
Η αποσταση απο τα κεντρικα γραφεια ειναι κανα 50αρι μετρα...αλλα μεσολαβει μια Δεξαμενη γαλακτωματος 18 μετρων διαμετρου...και γενικοτερα πολυς εξοπλισμος και κτηρια...
κατα συνεπεια ΔΕΝ πιανει καν το δικτυο στο λαπτοπ μου εκει. ιδου και ενα σχεδιο...
http://img242.imageshack.us/img242/4448/layoutxs.th.jpg (http://img242.imageshack.us/i/layoutxs.jpg/)
Λιγο πιο εξω απο το κοντρολ λοιπον εχει ενα μπαλκονι...2 δωματια διπλα δηλαδη...κανα 5αρι μετρα στο οποιο αν παω με το λαπτοπ μου και κατσω στο μπαλκονι (μεσα στο κτηριο αν μεινω δεν πιανει παλι) τοτε εχω σημα....οχι τελειο αλλα εχω...και μπαινω ιντερνετ.
Το ερωτημα λοιπον ειναι το εξης...
Επειδη το παλικαρι που μας φτιαχνει τους υπολογιστες εχει μηνες να πατησει γιατι δεν προλαβαινει, υστερα απο εκτεταμενες προσπαθειες να τον κανουμε να ερθει, δεν ειχαμε αποτελεσμα.
Προφανως θα κατσω μονος μου να ασχοληθω...Δεν ξερω απο ασυρματα δυκτια ομως...
Τι συσκευη χρειαζομαι λοιπον? Σαν ενισχυτη σηματος δηλαδη η transmitter τελος παντων....να παιρνει σημα απο το κεντρικο γραφειο απο το ρουτερ εκει και να μπορω μεσα στο κοντρολ να εχω ιντερνετ...
http://www.e-shop.gr/network.phtml
Προτεινετε μου μια συσκευη ρε παιδες....και επακριβως τι εξοπλισμο θα χρειαστω. Σωστα σκεφτομαι οτι χρειαζομαι ενα access point?
Τι ρυθμισμα θελει αυτο? Χρειαζεται και παλι να ερθει ο τυπος με τους υπολογιστες που εχουμε η απλως το βαζω μπριζα και ετοιμο?(αμφιβαλλω)
Αν δεν απατωμαι θα πρεπει να μενει εξω στο μπαλκονι οπου και μονο εκει πιανει σημα και το λαπτοπ μου προφανως και να φτιαξουμε κατι να προστατευεται απο την βροχη - ηλιο κτλπ?
Για δωστε ιδεες...

vtxracer
06-10-2009, 22:09
κατι τετοιο χρειαζεσαι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.533070
Λαμβανει το σημα του router και το αναμεταδιδει στην δικια του περιοχη. Δεν νομιζω να χρειαζετε καποια εγκατασταση.

panagiotis18
06-10-2009, 22:53
δεν προλαναινω να το ψαξω τωρα αλλα στο πλαισιο εχει ενα asus access point 5βολτ ειναι κ ειναι αρκετα καλο κ κανει κανα 50αρι με 60αρι...
λογικα θα εχεις ικανοποιητικο σημα..
αν βεβαια βαλεις κ ενα 2ο κοντα στο ρουτερ κ να βλεπονται αυτα τα 2 μεταξυ τους τοτε θα ειναι τελειο το σημα..αρκει να εχουν οπτικη επαφη το 1 με το ρουτερ κ το 2 με το λαπτοπ...ετσι θα εχεις τελειο σημα..
για ρυθμισεις εχει οδηγο μεσα...
αν τσιμπησεις αυτο ρωτα με απο τηλ οτι θες κ θα σου πω..
αλλα ειναι ευκολο πιστευω θα το καταφερεις...

Ramidakos
07-10-2009, 02:21
Αν δεν είναι αναμεταδότης (access point) και ένα απλό ασύρματο ρούτερ μπορεί να δουλέψει ως αναμεταδότης (αν έχεις κάποιο περίσσιο, βάλτο).

Και για τα δύο όμως θα πρέπει για βέλτιστο σήμα να έχεις έναν αναμεταδότη σε σημείο που βλέπει καλά την "πηγή" και τον "δέκτη". Αν στην περίπτωσή σου στο μπαλκόνι έχεις ικανοποιητικό σήμα, τότε μπορείς να τοποθετήσεις ένα ρουτεράκι εκεί και από εκεί να παίρνεις απροβλημάτιστα σήμα στο laptop που θα έχεις στο διπλανό δωμάτιο.

Προτίμησε ένα rangemax (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Access-Points/Netgear-Wireless-Access-Point-Rangemax-108Mbps-WPN802IS.htm) (netgear) με dome για καλύτερο σήμα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Το μόνο που θέλεις είναι... ρεύμα και μια καρφωτή ip (σταθερή). Εσύ θα ρυθμίσεις το laptop να παίρνει internet από την ip του αναμεταδότη σου. (Με ένα τέτοιο modem router, έδινα net από τον 4ο όροφο στον 1ο, τελείως διαγώνια όμως μέσα από ορόφους, τοίχους και ασανσέρ, ασθενές μεν αλλά δούλευε κανονικότατα).

-----

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ είναι να εκμεταλλευτείς τις μπρίζες του ρεύματος για δικτύωση με συσκευές τέτοιου τύπου (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Powerline/with%28sort=priceasc%29.htm) (powerlines). Αυτό μόνο όμως αν είναι στην ίδια γραμμή. ;)

Hollow_83
07-10-2009, 06:24
Συμφωνω με το Rammi.

Το mono κακο με τα Rangemax ειναι οτι αν κατι στην αλυσιδα δεν ειναι Rangemax
τοτε δε δουλευει η τεχνολογια.

Για το μπαλκονι αγοραζεις κουβουκλιο για αυτη τη δουλεια και προστατευεται χειμωνα καλοκαιρι.

Θα μπορουσες να επενδυσεις σε κατι πιο καλο (Cisco Πχ) αλλα δε ξερω κατα ποσο αξιζει το κοστος.

G-P
07-10-2009, 07:39
Το καλώδιο ethernet το αποκλείεις...???
50μ δεν ειναι και τεραστιο ανοιγμα...

Hollow_83
07-10-2009, 08:11
Επειδη ομως υπαρχουν και εμποδια τα 50μ ανετα γινονται 80.

Το 100αρι δικτυο ειναι οριο στα 80μ, για 1000αρι δε το συζητω.

Απο την αλλη θα μου πεις μιλαμε για ασυρματο, τα 100mb σε πειραξαν ?

Ramidakos
07-10-2009, 12:08
Τα powerlines είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση για μένα. Το μόνο "κακό" είναι ότι πρέπει οι 2 μπρίζες να είναι στην ίδια γραμμή. Στην ουσία εκμεταλλεύεσαι τα καλώδια του ρεύματος για μεταφορά δεδομένων και για απόσταση έως και 300 μέτρα! Και ΔΕΝ είναι ασύρματο! ;)

Hollow_83
07-10-2009, 12:17
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Powerline/Belkin-F5D4074CR-Powerline-200Mbps-Kit-F5D4074CR.htm

argiris tsirozis
07-10-2009, 12:32
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Powerline/Belkin-F5D4074CR-Powerline-200Mbps-Kit-F5D4074CR.htm

Καλα επαθα την πλακα μου με αυτο το πραμα....

Θα βγω λιγο οφ,,Μπορεις να βαζεις να παιζει ταινιες στο πισι και να τις προβαλεις και στο σαλονι π.χ.???????

Hollow_83
07-10-2009, 12:37
Ναι αμα παρεις το 200αρι ή και πιο μεγαλης ταχυτητας σιγουρα.

Ramidakos
07-10-2009, 12:42
Αργύρη, αυτό έχει μια θύρα ethernet. Είναι σαν κάρτα δικτύου στην ουσία. Συνδέεις το pc σου εκεί (ή το modem router) και αντίστοιχα ένα άλλο pc ή δικτυακό δίσκο στην άλλη μπρίζα. Γενικότερα, ό,τι μπορείς να κάνεις με κάρτα δικτύου κάνεις και μ' αυτό.

Αν μέσω streaming (π.χ. vlc player) μπορείς να πάρεις σήμα για την τηλεόρασή σου, ναι γίνεται!

brwmogazos
07-10-2009, 14:18
Ολα ομορφα και ωραια..

στο εργοταξιο εχουμε ενα σκασμο γραμμες ρευματος...

οταν πεσει η γραμμη στα κεντρικα γραφεια στο κοντρολ φυσικα εχουμε ρευμα οπως και παντου αλλου....

ειναι ξεχωριστο δυκτιο προφανως...

Τραβαμε απο μεγαλους μετασχηματιστες και κανουμε διανομη στους κινητηρες αντλιων κτλπ 6.6 κιλοβολτ.

Ηλεκτρολογος δεν ειμαι και δεν τα πολυξερω αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι μου κανει αυτο ρε γαμωτο...

nightbird
07-10-2009, 15:12
Ενα ασύρματο Access point και μπορείς να παίξεις και με zyxel η allied telesys για πιο οικονομικά αλλα καλά.

Hollow_83
07-10-2009, 15:12
To παν στα ασυρματα ειναι η κεραια.

Με την μαμα κεραια δουλεια δε θα κανεις.

Μπορει να παρεις ενα ασυρματο royter το οποιο θα κανει repeating
του wifi που ειναι στα κεντρικα γραφεια και θα δεχεται εξωτερικη κεραια
για ισχυροτερο σημα.

To θεμα ειναι οτι ανεβαινει το κοστος πολυ ενω κατα 99% κανεις κανονικα τη δουλεια σου
και μετα Powerline.

Aki

Τρομερα τα Allied αλλα αντε βρεστα στα γνωστα καταστηματα.

brwmogazos
11-10-2009, 11:25
Παιδες ευχαριστω.

Μεχρι να αποφασισουμε τι θα παρουμε με τον Μανατζερ μεσα λεω να χτυπησω για παρτη μου αυτα τα 2

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wirel ... 100ISS.htm (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Cards-Adapters/Netgear-Wireless-Usb-Adapter-Nettgear-Rangemax-Next-WN111-100ISS.htm)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... WN821N.htm (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Networking-Adapters/TP-LINK-Wireless-Usb-Adapter-N-Mimo-TL-WN821N.htm)


Και για εμενα να ξεμπερδευω αλλα και να το παιρνω κοντα στην κοπελα μου στην Καλλιθεα που καμια φορα το σημα δεν ειναι πολυ καλο στο λαπτοπ της.


Ποιο απο τα δυο ομως προτεινετε?

Το φθηνο θα προτιμουσα αλλα αν εχει χειροτερη ληψη να παρω το Νετγκιαρ?

Οσο για το εργοταξιο ακομα το κοιταμε